Logo deteylinger.nl
<p>Teun Nelemans en de vrijwilligers (l) ontvangen de cheque van het Jacoba van Beierenfonds van Mary van Putten (r). | Foto: pr.&nbsp;</p>

Teun Nelemans en de vrijwilligers (l) ontvangen de cheque van het Jacoba van Beierenfonds van Mary van Putten (r). | Foto: pr. 

(Foto: pr.)
Voorhout

Cheque van Jacoba van Beierenfonds voor Boerhaavetuin

  Duurzaam & Groen

Voorhout • Teun Nelemans en de tuinvrijwilligers van De Boerhaavetuin hebben op maandag 8 maart een cheque van 1.500 euro ontvangen van het Jacoba van Beierenfonds.

“Een fijne aanvulling op onze fondsen”, aldus Nelemans. “Wij werken hier elke maandag en in de zomer van 2019 constateerden wij, dat er binnen een week een groep buxusplanten totaal kaalgevreten was door de rupsen van de buxusmot. Wij hebben nog ‘mottenvallen’ verspreid in de tuin neergezet, om de motten op biologische wijze weg te vangen, maar er was geen houden aan. Wij hebben daarom in het bestuur van de Boerhaavetuin besloten om de buxus te vervangen door taxushagen en beukenhagen.” Nelemans gaat verder: “Het is even wennen, de kleine planten in vergelijking met de volgroeide busxushagen, maar het ziet er gezonder uit dan kale hagen. De vervanging van de buxus is een niet begrote kostenpost van 20.000 euro. Wij zijn het Jacoba van Beierenfonds dan ook dankbaar voor deze cheque. Daarnaast adviseert het fonds ons ook in de fondsenwerving.”

De stichting heeft onlangs bij de ‘buren’ rondom de Boerhaavetuin geflyerd. Ook vriend van de Stichting Het Boerhaavehuis worden? Kijk dan even op www.hetboerhaavehuis.nl en klik op het tabblad ‘vrienden van’.

Meer berichten