Logo deteylinger.nl
<p>In het stuk natuur van de Horsten stelt de gemeente grond beschikbaar voor wilde bloemen.&nbsp;</p>

In het stuk natuur van de Horsten stelt de gemeente grond beschikbaar voor wilde bloemen. 

(Foto: pr.)
Sassenheim

Teylingen biedt inwoners ruimte voor ecologisch groen

  Duurzaam & Groen

Sassenheim • De gemeente is de samenwerking met Stichting MEERGroen aangegaan. Het doel is dat de stichting samen met Teylingers meer groen op ecologisch wijze gaat beheren. Om deze samenwerking in te luiden stelt Teylingen grond beschikbaar voor het planten van wilde bollen en neemt het deel aan de Meer Bomen Nu campagne. 

In De Horsten, naast de Ruïne van Teylingen, stelt de gemeente grond beschikbaar voor wilde bloemen. In de gazons plaatst MEERGroen 40.000 verwilderingsbollen en in het bosplantsoen is ook nog eens plaats voor 10.000 bollen. 

MEER Bomen Nu

MEERGroen werkt met Urgenda en Caring farmers ook samen aan Meer Bomen Nu. Hun doel is om 1 miljoen bomen weg te geven. De stichting MEERGroenstart door heel Nederland initiatieven op ter bevordering van ecologisch beheer. De stichting zorgt inmiddels met zo’n 1000 vrijwilligers voor 40 projecten op 160 hectare grond.

Meer Bomen Nu verzamelt de overdaad aan jonge struiken en bomen in natuur- en andere gebieden, en geeft die vervolgens weg. Op deze manier blijven de jonge bomen en struiken behouden, leggen ze CO2 vast en wordt de biodiversiteit vergroot. Teylingen neemt deel aan deze actie door oogstlocaties met jonge bomen en struiken aan te wijzen en door een bomenhub aan te leggen op de oude vuilnisbelt aan de Menneweg. Hier komen de jonge bomen tijdelijk te staan totdat ze weggegeven worden. Wanneer meer bekend is over de bomenoogstdag in januari, informeert de gemeente hierover via de lokale media.

Wilt u ook meedoen?

Wilt u ook een steentje bijdragen aan het verbeteren van de biodiversiteit in Teylingen? U kunt helpen met het planten van de bollen in de Horsten op dinsdag 14 december tussen 13.00 en 17.00 uur. Laat ons vooraf weten dat u komt via  info@stichtingmeergroen.nl 

Werkgroep

Voor het oogsten van de jonge bomen in januari en toekomstige langdurige MEERGroen projecten zijn wij op zoek naar vrijwilligers. Heeft u interesse in deelname aan de werkgroep ‘MEERGroen in Teylingen’? Dan kunt u dit laten weten via het bovengenoemde emailadres. 

Meer berichten