Afbeelding
Foto: pr.

Energiecoaches houden gratis spreekuur in de bibliotheek

Duurzaam & Groen Sassenheim

Teylingen • Een afspraak maken aan huis met een energiecoach kon al langer, maar nu is er ook een inloopspreekuur van de energiecoaches op donderdagavond. Van 19.00 tot 20.00 uur kunnen inwoners van Teylingen terecht in de bibliotheek van Sassenheim voor vragen over isolatie van hun huis en energiebesparing. Het is gratis en een afspraak maken is niet nodig.

Energiecoaches zijn vrijwilligers die meedenken met huiseigenaren en huurders over verduurzaming van hun huis. Zij adviseren wat bewoners het beste kunnen doen in hun type huis en in hun situatie. Het advies is onafhankelijk en vrijblijvend. Bewoners bepalen zelf wat ze met het advies van de energiecoach willen doen. 

Energie besparen is niet alleen nodig voor een beter klimaat, maar het is ook goed voor de portemonnee. Door de hoge energieprijzen hebben veel mensen nu een forse energierekening. Als zij hun huis isoleren verdienen zij dat snel weer terug. Maar ook kleine acties leveren winst op, zoals tochtstrips voor ramen en deuren en ledlampen in plaats van spaarlampen. 

De inloopspreekuren op donderdagavond zijn een samenwerking van De Groene Uitdaging en De Bibliotheek Bollenstreek. Energiecoaches komen ook aan huis. Hiervoor kan een afspraak gemaakt worden via degroeneuitdaging.nl/energiecoach.

Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekbollenstreek.nl/agenda.

Uit de krant