Afbeelding
Foto: PR

Allerzielen in het licht

Geloof & Religie Voorhout

Voorhout •  Allerzielen in 't Licht trekt ieder jaar honderden bezoekers naar de Voorhoutse begraafplaatsen. Op donderdag 2 november is de zevende editie.

Op en rond de verlichte begraafplaats aan de Herenstraat zijn van 18.30 tot 21.00 uur diverse activiteiten aangeboden waar aan kan worden deelgenomen. Op een aantal plekken klinkt zang en gitaarmuziek en er is koffie, thee en chocolademelk verkrijgbaar. In de Bartholomeuskerk wordt van 19.00 uur tot 20.00 uur een gebedsdienst gehouden. Na de dienst bezoekt voorganger pastor Marion Claassens de begraafplaats. Hier zal zij op verzoek graven en urnen zegenen. Allerzielen wordt afgesloten met een passend ritueel: het verbranden van de geschreven of getekende brieven. Dit is om 20.45 uur en vormt een waardige afsluiting.

Ook de aangrenzende protestantse begraafplaats is de hele avond verlicht. De kerk van de Protestante Gemeente opent de deuren voor bezinning en gebed en er wordt op het orgel gespeeld.

Kinderprogramma

Kinderen herdenken op hun eigen manier. Daarom is er een aparte kinderviering in De Roef waarin kinderen stilstaan bij iemand die zij missen. Kinderen van 6 tot en met 12 jaar zijn welkom om te gedenken en om creatief aan de gang te gaan. Vast onderdeel is het planten van een bol in het bloemenhart en het luisteren naar een gedicht. Het kinderprogramma duurt van 19.00 tot 20.00 uur. Om 18.45 uur gaat de deur open.

Uit de krant