Logo deteylinger.nl
Brigitta van Velzen overhandigt namens de doopwerkgroep de cheque van 300 euro aan de Zusters van naastenliefde. | Foto: pr.
Brigitta van Velzen overhandigt namens de doopwerkgroep de cheque van 300 euro aan de Zusters van naastenliefde. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Doopwerkgroep deelt eten en cheque uit in Moeder Teresahuis

  Geloof & Religie

Voorhout • De doopwerkgroep van de Bartholomeuskerk heeft vorige week zondag geholpen bij het verzorgen van een warme maaltijd die door de Zusters van Naastenliefde worden uitgedeeld aan thuis- en daklozen in Amsterdam. Deze vrijwilligersinzet wordt verzorgd door Palliam, het centrum voor zingeving en levenskunst in Noordwijk dat de hele Bollenstreek als werkgebied heeft.

Het was zondag lastig naar Amsterdam te gaan door de hevige sneeuwval, maar de werkgroep zette toch door om de Zusters van Naastenliefde te assisteren met de warme maaltijd. Het centrum is gesticht door Moeder Teresa en heeft als doel "het oprecht en belangeloos dienen van de armsten der armen". Zeker met het koude winterweer en de sneeuw is een warme maaltijd dan dringend gewenst. Vanaf de klok van 4 uur 's middags stromen zo'n 110 thuis- en daklozen het pand van de zusters binnen voor een warme maaltijd bestaande uit aardappelen, groente en vlees. Ook een salade en een oliebol maakten dit keer deel uit van de maaltijd. De doopwerkgroep mocht daarna de afwas verzorgen en daarmee leek de middag volbracht. Toch was er nog een verrassing: de doopwerkgroep schonk de Zusters een cheque van 300 euro, geld dat de leden van de werkgroep hadden ingezameld.

Op de foto staan twee van de vijf zusters, de leden van doopwerkgroep en een vaste vrijwilliger van de Zusters.

Meer berichten