Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr.)

Actie Kerkbalans van start

  Geloof & Religie

Teylingen • De jaarlijkse Actie Kerkbalans gaat van start. In heel het land doen meer dan 2000 kerken mee. Ook in de parochie Sint Maarten wordt hieraan aandacht besteed. In Noordwijk zijn ze druk doende om alle brieven klaar te maken, waarmee de vrijwilligers van Kerkbalans twee weken lang op pad gaan.

'Geef voor je kerk' is het thema van de Kerkbalans 2018. Maar waar geef je eigenlijk voor? Naast pastorale aanwezigheid geven donateurs bijvoorbeeld voor het onderhoud van de gebouwen en verwarmingskosten.

De kerk verbindt mensen met elkaar in geloof, hoop en liefde en biedt steun in vreugde en verdriet. Zo bezoeken het pastoraal team en vrijwilligers ouderen en zieken. Ze helpen bij voedselbanken en ondersteunen als mensen in problemen zijn. Daarmee heeft de kerk een sociale en maatschappelijke functie in onze samenleving. De kerk heeft geen andere inkomstenbron dan de financiële steun uit de parochie. Met financiële steun kan deze verbindende waarde van de kerk blijven bestaan.

Pastor Theo Blokland zegt hierover: "Je geeft voor de kerk, omdat je om je kerk geeft! Die bijzondere plek, waar mensen elkaar ontmoeten, waar ze het Woord van de Bijbel horen en vieren, waar ze in de Eucharistie en andere sacramenten, Jezus in hun midden weten. De kerk die mensen bemoedigt en inspireert, groot en klein, arm en rijk, vreemde en vriend in vreugde en verdriet, in geloof, hoop en liefde. Voor die kerk geef je".

Meer berichten