Logo deteylinger.nl

Met Palliam naar Heiligdomsvaart Maastricht

  Geloof & Religie
Eens in de zeven jaar verzamelen duizenden pelgrims uit het hele land zich om de Heiligdomsvaart in Maastricht mee te maken. | Foto: pr.
Eens in de zeven jaar verzamelen duizenden pelgrims uit het hele land zich om de Heiligdomsvaart in Maastricht mee te maken. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Regio • De Heiligdomsvaart in Maastricht is de meest kleurrijke processie van Nederland, waarin allerlei relieken en heiligenbeelden door straten van het oude centrum van de stad worden gedragen. Dit alles onder levendige begeleiding van koren, harmonieën en fanfares. Op zondag 3 juni kunnen geïnteresseerden met Palliam naar Maastricht afreizen. 

Eens in de zeven jaar verzamelen duizenden pelgrims uit het hele land zich om deze Heiligdomsvaart mee te maken. Het is een springlevende traditie steeds meer mensen trekt. Vanaf het kerkplein in Voorhout zal op 3 juni om 6.00 uur 's ochtends een bus vertrekken waardoor geïnteresseerden deze ommegang zelf kunnen meemaken.

Om 10.00 uur start de Pontificale Eucharistie in de Servaas Basiliek, waaraan pastoor André Goumans van parochie Sint Maarten als concelebrant zal deelnemen. Daarna heeft iedereen gelegenheid om een staplaats langs de route van de Heiligdomsvaart te zoeken. De dag eindigt op een Maastrichts terras waarna rond 16.00 uur de bus weer terug rijdt. De begeleiding van deze dag is in handen van gecertificeerd reisleider Jos Westgeest.

Inschrijven kan tot 23 mei en wel via www.palliam.nl. De kosten voor het vervoer zijn 30 euro. Eten en drinken zijn voor eigen rekening.

Meer berichten