Logo deteylinger.nl
In totaal 90 mensen schuiven aan bij het kerstontbijt in de Havenkerk. | Foto: pr.
In totaal 90 mensen schuiven aan bij het kerstontbijt in de Havenkerk. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Samen aan het kerstontbijt in de Havenkerk

  Geloof & Religie

Sassenheim • De Havenkerk kijkt terug op twee bijzondere bijeenkomsten: een kerstontbijt met de buurt en het kerstverhaal in theatervorm. 

Op Eerste Kerstdag was een groot kerstontbijt. Zo'n 90 gemeenteleden en buurtbewoners namen deel aan het feestelijk ontbijt. De kerkzaal zag er deze ochtend anders uit dan gebruikelijk. In plaats van de rijen stoelen stonden er feestelijk gedekte tafels en was er een gezellig geroezemoes. Buurtbewoners mevrouw Van der Wiel en Barnhoorn maakten dankbaar gebruik van de mogelijkheid om kerstochtend in gezamenlijkheid door te brengen onder het genot van een kerststol en een kop koffie. Het ontbijt werd onderbroken door samenzang, een korte meditatie en enkele muzikale optredens van gemeenteleden. Het was de tweede keer dat de Havenkerk een kerstontbijt organiseerde voor gemeenteleden en omwonenden. Vorig jaar schoven 80 bezoekers aan.

Op 23 december kwam Matthijs Vlaardingenbroek, goochelaar, mimespeler en verhalenverteller , naar de Havenkerk. Hij vertelde daar, aan de hand van goocheltrucs en met behulp van zijn pop Henkie,  het kerstverhaal. Niet alleen de kinderen hingen aan zijn lippen, ook volwassenen genoten met volle teugen. 

Meer berichten