Logo deteylinger.nl

Jubileumconcert van jarig Sint Pancratiuskoor

  Geloof & Religie
Foto:

Sassenheim • Het gemengd koor St. Pancratrius geeft op zondag 17 maart om 15.00 uur een jubileumconcert ter ere van het 165-jarig bestaan. De toegang in de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188) is gratis.

Dirigente Kasia Przedcieczenska gaat voor in het concert, dat muzikaal wordt ondersteund door Maciej Wierzcholowski (orgel), Noa Eyl (viool) en Tomáš Kardoš (cello). Ook zijn er gastoptredens van het Olympia strijkkwartet, Rheinberger trio, Eva Kleijn (zang), Ben Rosenmöller (trompet) en Popkoor Just for Fun. Pastor Owel sluit om 16.00 uur af met een woord van dank.

Van schuilkerk tot gemengd koor

Het Sint Pancratiuskoor heeft een lange en bewogen geschiedenis. Van een groep mannen die al voor 1854 in de schuilkerk zongen, naar een herenkoor van elf leden met een eigen reglement. Het jongenskoor, dat vele decennia bestond, is in 1978 opgeheven. In 1961 is een dameskoor opgericht voor de vele rouw– en trouwvieringen. In 1979 werden dames- en herenkoor met een fusie tot één koor gesmeed. Hoewel het grote koor uit 65 leden bestaat, is een aanvulling van nieuwe leden welkom. Vooral tenoren zijn nodig.

Meer berichten