Logo deteylinger.nl
SONY DSC
SONY DSC (Foto: )
Teylingen

Bijzondere waterviering voor afscheidnemende pastoor Goumans

  Geloof & Religie

Warmond • Park Groot Leerust stroomde op zaterdag 22 juni vol met kerkgangers van de Sint Matthiaskerk. Als verrassing voor de vertrekkende pastoor Goumans was een waterviering georganiseerd.

Goumans had de wens om nog eens op het water van Warmond een eucharistieviering voor te gaan. De pastoor kwam aanvaren in een klein bootje en kreeg zelfs een welkomstlied van de aanwezigen. Toen hij met acolieten en lector aan boord was van de drijvende platbodem met altaar, kon de echte viering beginnen. Wat verbouwereerd maar welbespraakt als altijd, ging pastoor zijn parochianen voor. Een gelegenheidskoor met een muzikaal combo zorgde voor extra sfeer. Zowel op de kant als in de vele bootjes rondom de platbodem werd meegezongen en gebeden. Een bijzondere wens die vlak voor zijn pensionering nog in vervulling ging. 

Afscheidssymposium

Vanwege het vertrek van pastoor Goumans wordt op zondag 30 juni vanaf 15.30 uur in de Sint Victorkerk (Sint Victorlaan 11) in Noordwijkerhout een afscheidssymposium georganiseerd met als thema: 'Kijk, ik begin iets nieuws…'. Hierin staat zijn rol centraal waarmee hij het onderwerp kerkvernieuwing binnen de parochie Sint Maarten heeft geïnitieerd. Onder leiding van KRO-NCRV presentator Leo Fijen zullen een drietal inleiders een kansrijk perspectief schetsen van een kerk in beweging. Laetitia van der Lans (theoloog en ondernemer), Hendro Munsterman (Vaticaanwatcher) en Ad van der Helm (Parochievicaris) schuiven aan. Elk betoog eindigt met een prikkelende stelling. In de discussie daarna zullen de inleiders, naar aanleiding van hun stellingen, zowel met elkaar als met de aanwezigen in gesprek gaan. Met dit symposium wil Palliam de pastoor bedanken voor al zijn werk en tevens signaleren dat er 'iets nieuws' in zowel kerk als samenleving aan het ontstaan is. Inschrijven kan bij www.palliam.nl.

Meer berichten