Logo deteylinger.nl
Kinderen in sloppenwijk in Cali, Colombia.
Kinderen in sloppenwijk in Cali, Colombia. (Foto: pr)
Voorhout

Informatiedag over ontwikkelingswerk doen

  Geloof & Religie

Voorhout • De katholieke missieorganisatie Fidesco Nederland organiseert zaterdag 1 februari vanaf 9.30 uur een informatiedag aan de Rooseveltlaan 2. Denk jij er wel eens over na om jouw professionele kennis en kunde te delen met mensen in ontwikkelingsgebieden, kom dan naar deze gratis dag.

 

Op deze dag heb jij de kans om meer te weten te komen over Fidesco's werkwijze. Ook mensen die niet direct naar het buitenland willen, maar wel geïnteresseerd zijn, zijn welkom. Gedurende de dag zal er een Heilige Mis zijn en interessante lezingen. Ook oud-vrijwilligers vertellen over hun werkervaringen. Geef je zelf wel even vooraf op als je wilt komen. Dat kan via e-mail info@fidesco.nl of telefoon 0852-731732. Voor meer informatie, kijk op www.fidesco.nl.

Projecten van de katholieke kerk

Fidesco werft, traint en stuurt mensen uit met professionele expertise (ouder dan 21 jaar) naar projecten van de lokale katholieke kerk. Zij beogen een of twee jaar lang hun kennis over te dragen en delen hun leven met de mensen ter plekke. De meeste vrijwilligers werken in de volgende sectoren: medisch, onderwijs, maatschappelijk werk, landbouw en techniek, maar voor elk beroep heeft Fidesco een geschikte plek. Als tegenprestatie voor hun inzet betaalt Fidesco hun vliegreizen, verzekeringen en een kleine, maandelijkse vergoeding waar de vrijwilligers van rond kunnen komen.

Meer berichten