Logo deteylinger.nl
Foto: Cor de Mooy
Regio

Online spiritualiteit met Palliam

  Geloof & Religie

Regio • Nu de dagelijkse routines zo zijn veranderd is het goed om momenten van bezinning in te bouwen. Vandaar dat Palliam elke maandag, woensdag en vrijdag om 10.00 uur online op de koffie komt. Deze events heten P-eye. In een half uurtje gaan deelnemers mee in de zoektocht naar zingeving en levenskunst. Met een gevarieerd programma waar voor iedereen wel iets interessants bij zit.

Op woensdag 13 mei vertelt Martine Caspers over de Iona-community die is geworteld in Keltisch-christelijke spiritualiteit. Op vrijdag 15 mei gaat het over Leonard Cohen zingt Hallelujah (1999), een bijeenkomst door geestelijk verzorger Frank Kazenbroot. Maandag 18 mei vertelt diaken Bertijn Prins over sport als vorm van religie.

Inschrijven kan via de website www.palliam.nl. Je ontvangt daarna een linkje voor de online bijeenkomst. Ook al ben je op afstand, in dit gesprek van een half uur zal je nabijheid ervaren. Palliam wil met dit initiatief naar iedereen omzien die dat op prijs stelt.

Mindfulness

In de hele maand mei kan je op maandag, woensdag en vrijdag de dag mindful beginnen. En wel online. Van 9.00 tot 9.30 uur geeft Marije Groenewoud allerlei meditatieoefeningen. Het is zowel voor beginners als voor de wat meer gevorderden. Er is niets zweverigs aan. Je gaat je bewust focussen op wat op dat moment belangrijk voor je is. In deze workshop krijg je allerlei praktische oefeningen, die je gewoon thuis op een stoel kunt doen. Door bewust te zijn van je ademhaling ontstaat er niet alleen stilte maar ook ruimte in je hoofd en verbondenheid met een groter geheel. Mindful mediteren leert je relativeren en negatieve gedachten vervangen door positieve. Ook al ben je op afstand, in dit half uur zal je nabijheid ervaren. Palliam wil met dit online initiatief naar iedereen omzien die dat op prijs stelt. Inschrijven: www.palliam.nl

Meer berichten