Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Sassenheim

Julianakerk en Dorpskerk blijven dicht

  Geloof & Religie

Sassenheim • De Julianakerk en Dorpskerk blijven tot september nog gesloten. De diensten worden via videoverbinding uitgezonden.

"Begin juni hebben wij een peiling gehouden onder onze kerkbezoekers: met de vraag of men naar de kerk zou komen als de kerkdeuren in juli weer open zouden gaan," vertelt Henriette Wilbrink, voorzitter van de kerkenraad PG Sassenheim. "Daarbij werd duidelijk gemeld welke hygiëne maatregelen en andere beperkingen er zouden gelden. Daarop is door een heel groot aantal van onze bezoekers gereageerd. Ruim 70 procent gaf aan dat men liever nog wilde wachten met kerkbezoek tot september. De Kerkenraad heeft daarom begin juni besloten om pas in september weer te gaan starten met kerkdiensten."

Livestream

In Sassenheim blijven ze doorgaan met de opgezette livestream. Iedere zondagmorgen wordt er vanuit de Julianakerk om 10.00 uur een kerkdienst live uitgezonden." De videoverbinding wordt gewaardeerd", zegt Wilbrink. "Wij hebben gemerkt dat het aantal mensen dat naar onze livestream uitzendingen kijkt veel hoger is dan het aantal bezoekers dat normaal naar de kerkdienst komt. En de waardering die wij er voor krijgen is enorm." De kerk leende eerst de apparatuur van korfbalvereniging TOP, en kreeg ook technische ondersteuning. Inmiddels is de kerk een inzamelingsactie begonnen om eigen apparatuur te kunnen aanschaffen.

Meer berichten