Logo deteylinger.nl
<p>De Kleine Kerk in Voorhout.</p>

De Kleine Kerk in Voorhout.

(Foto: pr.)
Voorhout

De Kleine Kerk Voorhout start Actie Kerkbalans

  Geloof & Religie

Voorhout • In 2.000 kerken in Nederland wordt van 16 tot en met 30 januari weer de Actie Kerkbalans gehouden. Het thema voor de Actie Kerkbalans 2021 is ‘Geef vandaag voor de kerk van morgen’. Ook voor toekomstige generaties wil de kerk namelijk heel graag inspirerend, gastvrij en zorgzaam zijn.

De Actie Kerkbalans wordt jaarlijks gehouden. Kerken ontvangen geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van hun leden om te kunnen blijven bestaan. Dit geldt ook voor de Protestantse Gemeente in Voorhout, oftewel de Kleine Kerk.

Jaarlijks is met de Actie Kerkbalans voor de Kleine Kerk een bedrag van 75.000 euro gemoeid. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het plaatselijk kerkenwerk. Van de opbrengst worden de kerkelijke lasten betaald, zoals de predikantslasten, het onderhoud van gebouwen en de organisatie van kerkelijke activiteiten.

Een groot deel, 65 procent, van de leden van de Kleine Kerk wordt binnenkort per mail benaderd voor de Actie Kerkbalans. Van de overige 35 procent beschikt de kerk helaas nog niet over een emailadres waardoor deze op de traditionele manier, middels het bezorgen en ophalen van een toezeggingsbrief, worden benaderd. Om dit te realiseren gaat in de periode van 16 tot en met 30 januari een aantal vrijwilligers, met aangepaste corona-instructies, op pad.

Meer berichten