Afbeelding
Foto: pr.

Palmpaasstok maken bij de Pancratiuskerk

Geloof & Religie Sassenheim Sassenheim

Sassenheim • Op zondag 10 april is het Palmpasen. Dat is het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem. Daarbij hoort het versieren van Palmpaasstokken. Op zaterdag 9 april kunnen kinderen in vooruit van de pastorie van de Pancratiuskerk (Hoofdstraat 188) een tasje ophalen om hun eigen Palmpaasstok te maken.

Tussen 13.30 en 15.00 uur worden de tasjes uitgedeeld, met daarin een broodhaantje, een zakje paaseitjes, een palmtakje, wat crêpepapier en een kaartje met een tekstje waar je je naam op kunt zetten. Ouders dienen zelf voor een kruis te zorgen, gemaakt van houten latjes of takken. De kinderen kunnen het kruis daarna zelf versieren. 

Om te bepalen hoeveel tasjes ze moeten maken, wordt gevraagd om vooraf aan te melden bij de organisatie. Dit kan via sintpancratius@parochiesintmaarten.nl of bel naar Nadine van der Vlugt via 06-24227212. Aanmelden kan uiterlijk dinsdag 5 april.

Palmpaasstokken worden gemaakt om vervolgens aan iemand te kunnen geven. Dat kan iemand zijn die dat verdient of nodig heeft, zoals een opa of oma, maar ook iemand die je niet kent, maar die bijvoorbeeld erg eenzaam is. 

De versierde paasstokken mogen meegenomen worden naar de kerk op zondag 10 april. Om 10.00 uur start de viering. Na afloop is er een optocht met de jeugdband van Adest Musica naar de Bernardus. Daar mogen de kinderen hun Palmpaasstokken aan de bewoners geven. 

Vieringen

Er zijn nog meer vieringen rondom Pasen in de Pancratiuskerk: op vrijdag 15 april, Goede vrijdag, om 15.00 uur: Kruisweg o.b.v. Kinderkoor Vivo, op zaterdag 16 april, Paaszaterdag, om 21.30 uur: Paaswake o.b.v. Vivace. En op zondag 17 april, Eerste Paasdag, 10.00 uur: Paasviering o.b.v. Gemengd Koor met Kinderwoorddienst.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant