Afbeelding
Foto: pr.

Bijzondere reünie van Mantra Koor in de Bartholomeuskerk

Geloof & Religie Voorhout

Voorhout • “Een jongerenkoor is meer dan een toevallige groep zingende jongeren. Het is een mini-geloofsgemeenschap, met ruimte voor vriendschap, plezier en twijfel. De gezongen teksten spreken daarvan, net als de band tussen de koorleden, waarvan Mantra na 40 jaar nog steeds getuigt.” Op zaterdag 18 november was een reünie voor oud-leden in de Bartholomeuskerk.

De voormalig leden vormden weer even het jongerenkoor dat ze tot 1982 waren. Inmiddels wat ouder en wijzer, maar nog steeds met de liefde voor zingen. Tijdens de viering ging pastor Frans Gerritsma voor.

Mantra werd opgericht nadat Sjar Hasj Sjhalom stopte. De parochie wilde een jongerenkoor oprichten. Kapelaan Frans Gerritsma vormde een werkgroepje waarmee koorleden en een dirigent geworven werden. De dirigent werd gevonden in Wim van Kesteren. Door zijn (monniken-) werk werd Mantra muzikaal levensvatbaar. Onder leiding van pater Frans en later pater Piet ontstond een gedreven tekstgroep. Mantra werd een belangrijke ontmoetingsplek voor opgroeiende jongeren. In 1982 hield het koor op te bestaan. 

Uit de krant