HKV- restauratieprijs kleurt groen voor het Overbosch | De Teylinger
Logo deteylinger.nl
Toepasselijk in het Overbosch: de restauratieprijs is dit keer geen schilderij, maar een bijzondere boom. | Foto: pr.
Toepasselijk in het Overbosch: de restauratieprijs is dit keer geen schilderij, maar een bijzondere boom. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

HKV- restauratieprijs kleurt groen voor het Overbosch

  Historie

Voorhout • Voor de vijftiende keer reikt de Historische Kring Voorhout (HKV) de HKV-restauratieprijs uit. Tijdens deze jubileumuitreiking wordt een bijzonder waardevol eigendom in Voorhout geëerd: het historische Overbosch, dat is gelegen op de hoek van de Leidsevaart en de Rijnsburgerweg.

Het Overbosch is al honderden jaren oud, maar wordt sinds december 2011 onderhouden door vrijwilligers van de Stichting Vrienden van het Overbosch. Gedurende deze tijd is het bos enorm opgeknapt en verbeterd, zo oordeelt de jury van de HKV-restauratieprijs. Er is onder meer een kleischelpenpad aangelegd, zodat ook mensen met loopbeperkingen dagelijks van het Overbosch kunnen genieten. De vrijwilligers zorgen voor nieuwe aanplant en halen exotische woekeraars uit het bos.

De restauratieprijs wordt op zaterdag 28 oktober uitgereikt. 

Lees meer in De Teylinger van woensdag 25 oktober. 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225521&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225519&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=deteylinger.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=217,221,236" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>