Joodse onderduikers aan de Teijlingerlaan. | Foto: pr.
Joodse onderduikers aan de Teijlingerlaan. | Foto: pr. Foto: pr.

SOS op zoek naar verhalen uit Tweede Wereldoorlog

Historie

Sassenheim • De Stichting Oud Sassenheim (SOS) is op zoek naar nog onbekende verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Sassenheimers die daar meer over willen vertellen, kunnen op donderdag 15 maart om 19.30 uur aanschuiven bij de SOS Verhalentafel in De Coy (Kagerdreef 72).

De SOS Verhalentafel wordt iedere derde donderdagavond van de maand gehouden. Sassenheimers kunnen hun verhalen kwijt over Sassenheim en hun familie of een leuke anekdote vertellen. De verhalen worden opgenomen en later uitgewerkt.

De eerste Verhalentafel werd in februari georganiseerd. Volgens SOS bestuurslid Piet Langeveld was de animo voor deze eerste keer nog niet overweldigend. "Toch hebben we vier mooie verhalen mogen aanhoren. Met name de verhalen van plaatsgenoot Cor Spruit trokken de aandacht," aldus Langeveld, die zelf ook een belangrijk aandeel had in de avond.

Dodenherdenking

Sassenheim Stichting Oud Sassenheim is door de Oranjevereniging gevraagd medewerking te verlenen aan de Dodenherdenking op 4 mei. Met het oog hierop zijn verhalen over de Tweede Wereldoorlog en verhalen over onderduikers en onderduikadressen welkom. Het valt de SOS op dat telkens weer nieuwe oorlogsverhalen opduiken. De SOS is ook bereid bij de mensen thuis te komen om hun verhaal op te nemen. Aanmelden hiervoor kan ook telefonisch via 0252-224511.

Uit de krant