Logo deteylinger.nl
Schrijver Joep Derksen met het Veteranenboek Teylingen. | Foto: pr.
Schrijver Joep Derksen met het Veteranenboek Teylingen. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Veteranenboek Teylingen legt lokale geschiedenis vast

  Historie

Teylingen • Burgemeester Carla Breuer neemt op vrijdag 26 april het allereerste exemplaar van het Veteranenboek Teylingen in ontvangst. Na twee jaren van voorbereidingen en interviews is de voltooiing van dit Veteranenboek Teylingen een prachtig moment voor alle veteranen, hun familieleden én alle inwoners van Teylingen. Het boek zorgt er voor, dat een stukje lokale geschiedenis voor altijd behouden blijft. Bovendien staan er spannende en levensechte verhalen in.

Maar liefst 32 veteranen uit Voorhout, Sassenheim en Warmond hebben meegewerkt aan de totstandkoming van dit unieke boek. Zij beschrijven hun uitzendingen voor het handhaven van de vrede naar verre landen als Nieuw-Guinea, Nederlands-Indië, Libanon, Irak, Afghanistan en Mali. Eerlijke, grappige, maar ook hartverscheurende verhalen komen in dit boek aan de orde.

"We stonden aan de verkeerde kant van de geschiedenis", "We hebben een beetje beschaving gebracht'' en "Een pionier bij de marine"; het zijn zo maar enkele uitspraken van de mannen en vrouwen, in leeftijd variërend van begin 20 tot 90 jaar en ouder, die voor ons land zijn uitgezonden. Met het vastleggen van hun verhalen blijft een stukje lokale geschiedenis van Warmond, Sassenheim en Voorhout voor altijd behouden. Maar het mooiste is: het Veteranenboek Teylingen is ook fijn om te lezen.

Cadeau

Alle verhalen zijn, naar aanleiding van persoonlijke gesprekken met de veteranen, geschreven door Joep Derksen, namens de Stichting Zinsnede.

Het 'Veteranenboek Teylingen; van 1940 tot 2020', is mede mogelijk gemaakt dankzij donaties door de gemeente Teylingen en het Rabobank Bollenstreek Coöperatiefonds.

Exemplaren van het Veteranenboek Teylingen (ISBN: 978-90-828414-2-8) zijn vanaf het moment van presentatie ook te koop bij de boekwinkels, zoals Boekhandel Wagner in Sassenheim, Primera in Voorhout en Boek Kado Enzo in Warmond. De prijs van dit boek met meer dan 140 bladzijden, vol verhalen en foto's, is 12,50 euro. Voor meer informatie, kijk op www.zin-snede.nl.

Meer berichten