Logo deteylinger.nl
Klassenfoto uit 1969 toen (boven), en nu in 2019 voor de Bartholomeuskerk. | Foto's: pr./met dank aan Ruud Bakker
Klassenfoto uit 1969 toen (boven), en nu in 2019 voor de Bartholomeuskerk. | Foto's: pr./met dank aan Ruud Bakker (Foto: pr.)

Laatste 'jongensklas' Antoniusschool na vijftig jaar weer bij elkaar

  Historie

Voorhout • Allemaal zijn ze het afgelopen jaar 60 jaar geworden. De jongens van de laatste 'jongensklas' van de Antoniussschool zagen elkaar weer terug na 50 jaar.

Op zaterdag 18 mei startte de reünie, heel toepasselijk in het ontmoetingscentrum van de Historische Kring. Daar gaf voorzitter Cok van Steijn op hilarische wijze in 'onvervalst Voorthouts' een presentatie over bekende Voorhouters in de zestiger jaren. Daarna werd op de trap van de Bartholomeuskerk de klassenfoto uit 1969 nog een keer over gedaan, in bijna dezelfde opstelling van toen. Vervolgens werd onder leiding van Hubert Heuzen de toren van de kerk beklommen en was er een rondleiding.

De 42 leerlingen die in die zes schooljaren tussen 1964 en 1970 bij elkaar in de klas gezeten hebben, zijn op één na allemaal getraceerd. Twee leerlingen zijn helaas overleden. Veel mannen wonen nog in Voorhout, of directe omgeving, maar ook verspreid over heel Nederland. Twee leerlingen wonen in het buitenland. Eén ervan kwam speciaal overvliegen vanuit Florida. Zo'n 30 jongens hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging voor de reünie. Allemaal wat wijzer en grijzer; gevormd door de jaren. Zelfs de twee nog in leven zijnde leerkrachten uit die tijd waren erbij. Juffrouw De Lange uit de eerste klas en juffrouw Hanssen-Aggenbach uit de derde klas, was helemaal uit Middelburg gekomen. Veel verhalen en anekdotes werden opgehaald bij restaurant Ons Genoegen. Met nieuwe, maar vooral ook veel oude foto's werd het een mooi feest van herkenning.


Meer berichten