Logo deteylinger.nl
Auteur Jos Warmenhoven schenkt het eerste exemplaar van 'Verdwenen Voorhout' aan Cok van Steijn. | Foto: pr.
Auteur Jos Warmenhoven schenkt het eerste exemplaar van 'Verdwenen Voorhout' aan Cok van Steijn. | Foto: pr. (Foto: pr.)

'Verdwenen Voorhout': Voorhoutse historie in tekeningen

  Historie

Voorhout  Jos Warmenhoven maakte in 1977 een schets van café De Bonte Koe, dat in 1972 gesloopt was. Er volgden meer pentekeningen van Voorhoutse panden, die verdwenen waren of op de nominatie stonden om te verdwijnen. Alle tekeningen zijn vereeuwigd in het nieuwste boek 'Verdwenen Voorhout', dat op zaterdag 25 mei werd gepresenteerd.

Op zaterdag overhandigde Jos een eerste boek aan Cok van Steijn, de voorzitter van Historische Kring Voorhout (HKV). In het Kenniscentrum aan de Bonekruidstraat in Voorhout kreeg Van Steijn een exemplaar van 'Verdwenen Voorhout' uitgereikt. Het boek bevat meer dan honderd tekeningen van panden die verdwenen zijn of bedreigd worden. Ook tekeningen van monumentale gebouwen die door renovatie of herbestemming overleefd hebben, sieren het boek. Alle tekeningen zijn voorzien van een korte tekst, gebaseerd op de herinneringen van de ras-Voorhouter.

Boek bestellen

Mede door een bijdrage van het Jacoba van Beierenfonds Teylingen kon het boek betaalbaar gehouden worden met een aanschafprijs van 25 euro. Daarmee is het een echt bewaarboek geworden met cultuurhistorische waarde, dat tijden de komende inloopmomenten in het Kenniscentrum van HKV aan de Bonekruidstraat aangeschaft kan worden. De oplage is beperkt; bestellen kan nog via jos_addy_warmenhoven@hotmail.com.

Lees meer in De Teylinger van woensdag 29 mei.

Meer berichten