Logo deteylinger.nl
Pastoor Thus tijdens zijn 30-jarig priesterjubileum. | Foto: pr.
Pastoor Thus tijdens zijn 30-jarig priesterjubileum. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Stichting Oud Sassenheim herdenkt overleden voorzitter tijdens inloopbijeenkomst

  Historie

Sassenheim • De Stichting Oud Sassenheim staat tijdens de inloopbijeenkomst op donderdag 6 juni om 10.00 uur stil bij het overlijden van oud-voorzitter Hans Walenkamp. Walenkamp is twaalf jaar voorzitter geweest. Hij overleed op woensdag 29 mei op 81-jarige leeftijd.

Na de herdenking volgt het reguliere programma om 10.30 uur. Frans van der Wiel toont foto's in de serie 'Kent u ze nog, de Sassemers?' Tijdens deze tiende vertoning is onder andere pastoor Thus te zien in een koets voor de parochie tijdens zijn Gouden Priesterfeest (30 jaar) in 1932. Pastoor Thus wordt ook wel de 'bouwpastoor' van de nieuwe Pancratiuskerk genoemd. Hij overleed nog datzelfde jaar. Tijdens de presentatie zullen ook de namen van de overige personen in en op de koets worden vermeld.

Kennismaking

Donateurs en belangstellenden zijn van harte welkom. Zij kunnen kennismaken met SOS-vrijwilligers. Op de tafels liggen de fotoboeken van oud Sassenheim. Ook kunnen bezoekers foto's laten scannen en oude documenten afgeven. Leden van de werkgroep Genealogie kunnen meer vertellen over het Sassenheims Biografisch Woordenboek. Deze digitale databank met 1400 foto's van oud-Sassenheimers groeit, en maakt deel uit van een veel grotere beeldbank met 12.000 foto's op de site van Stichting Oud Sassenheim.

Nieuwe expositie

De tentoonstelling 'Openbaar vervoer in de Duin- en Bollenstreek' is niet langer te bezichtigen. Op donderdag 5 september wordt de nieuwe expositie 'Sassem voor 1920' geopend.

Meer berichten