Logo deteylinger.nl
Sat 10_18 014
Sat 10_18 014 (Foto: Dominique Surh)
Warmond

Ontdek het verhaal van Jan Steen in Warmond

  Historie

Warmond • De Jan Steen-wandeling onder begeleiding van Anja Schrage en Astrid Hennekam is op zondag 15 december. Zij laten zien hoe het historische Warmond zichtbaar is in het werk van de beroemde schilder uit de Gouden Eeuw. Voor of na de wandeling is er ook nog gelegenheid voor het bezoeken van de gezellige kerstmarkt.

Jan Steen schilderde verschillende wereldberoemde werken in zijn Warmondse jaren. Op diverse locaties in de dorpskern wordt stilgestaan bij schilderijen van de meester. Wat zei dat 'huishouden van Jan Steen' nou helemaal, was het een weerspiegeling van zijn leven of was Jan Steen meer een moralist? Op deze en andere vragen wordt dieper ingegaan. De wandelaar krijgt een kijkje in het dagelijks leven van de Gouden Eeuw en leert over alle symboliek die in de schilderijen is verwerkt. Leuke weetjes uit die tijd op een interessante manier verteld.

De wandeling duurt anderhalf uur. Ontvangst met een kopje koffie vooraf is in restaurant Het Wapen van Warmond (Dorpsstraat 90). Om 14.00 uur start hier de wandeling. Kosten bedragen 4,50 euro.

Aanmelden graag voor woensdag 11 december. Dit kan via info@warmondaandekaag.nl, 071-3010631 of bij de VVV-winkel op de Gemeentehaven 3.

Meer berichten