Logo deteylinger.nl
Terugkeer na de oorlog van interne BNS leerlingen op station Voorhout.
Terugkeer na de oorlog van interne BNS leerlingen op station Voorhout. (Foto: pr.)
Voorhout

Historische Kring heet bezoekers ook in 2020 hartelijk welkom

  Historie

Voorhout • Voor de Historische Kring Voorhout (HKV) is het op de tweede woensdagmiddag van de maand traditioneel bezoekmiddag. Die gewoonte zal ook in 2020 worden voortgezet. De deur van het Historisch Centrum aan de Bonekruidstraat zal om 14.00 uur open staan en de bezoekersruimte tot 16.00 uur toegankelijk voor zowel leden als andere belangstellenden van binnen en buiten Voorhout

Meerdere inwoners hebben gevraagd wanneer de oude film over Voorhout weer getoond zal worden. Op woensdag 8 januari zal daarom deze compilatie van filmpjes gemaakt door Toon van Kampen en Karel Huijts nog een keer gedraaid worden. Van de beelden vanaf 1938 tot 1969 kan weer genoten worden. Het inhalen van de nieuwe burgemeester Van Berkel in 1938, de aankomst van scholieren voor de BNS op het toenmalige station Voorhout, het vertrek van militairen tijdens de mobilisatie, er is te veel om op te noemen. Op de achtergrond is natuurlijk ook goed te zien hoeveel Voorhout veranderd is.

Tentoonstelling Columbiaan

Natuurlijk is er ook nog steeds gelegenheid om de tentoonstelling over de jubilerende zwemvereniging De Columbiaan te zien. Verder kan er gelezen worden in de bibliotheek met lokale en regionale boeken en er is een verzameling tijdschriften in te zien. Bladen van de historische verenigingen uit de omgeving en tijdschriften over genealogie en archeologie liggen ter inzage.

Bidprentjes

De HKV beschouwt bidprentjes als waardevolle documenten. Hierin staat het leven van inwoners in het kort beschreven. Een deel van de collectie is beschikbaar in mappen. Bezoekers worden van harte uitgenodigd om hun eigen bidprentjes mee te brengen die gescand kunnen worden, of mogelijk zelfs aan HKV geschonken kunnen worden.

Er is ook altijd de koffietafel; waar onder het genot van een kopje koffie of thee met elkaar gepraat kan worden over het dorp van nu en van vroeger. 

Meer berichten