Logo deteylinger.nl
RK Naaischool in De Burcht 1924-1925.
RK Naaischool in De Burcht 1924-1925. (Foto: pr.)
Warmond

Alternatief programma bij Open Monumentendag Warmond

  Historie

Warmond • De coronacrisis heeft roet in het eten van de Open Monumentendag (OMD) in Warmond gegooid. Er zullen dit jaar geen monumenten opengaan voor het publiek. Het organiseren van openstelling met inachtneming van de thans geldende regels is volgens de eigenaren en het comité niet haalbaar. Ook de prachtige tuin van buitenplaats Vroenhof zal niet worden geopend.

Maar het Warmondse Comité OMD heeft een alternatief programma bedacht dat voortkomt uit het landelijke thema voor Open Monumentendag 2020: Leermo(nu)menten. Daarvoor wordt een boekje samengesteld over onderwijs in Warmond door de eeuwen heen. Dat geeft allerlei interessante en verrassende kijkjes op scholen van heel lang geleden en van meer recente datum. In het boekje staat een wandeling beschreven, die leidt langs allerlei plekken waar scholen staan of hebben gestaan. 

Wandeling

De wandeling kan gemaakt worden op de Open Monumentendagen op 12 en 13 september, maar natuurlijk ook op een ander tijdstip. Het boekje met de wandeling is vanaf begin september gratis verkrijgbaar bij de VVV aan de Gemeentehaven en Boek Kado Enzo (De Nie).

Meer berichten