Logo deteylinger.nl
SOS op Zoom en laat stoomtijdperk achter zich. (foto Huize Vredesteyn met stoomtram, ca 1932).
SOS op Zoom en laat stoomtijdperk achter zich. (foto Huize Vredesteyn met stoomtram, ca 1932). (Foto: pr.)
Sassenheim

SOS biedt puzzeltocht en online inloop

  Historie

Sassenheim • Stichting Oud Sassenheim biedt op haar website een nieuwe puzzeltocht aan en gaat haar maandelijkse inloopochtenden voorlopig online houden. 

De puzzeltocht is een wandeling door een deel van Sassenheim. Donateurs krijgen deze gemaild en niet-donateurs kunnen de wandeltocht downloaden vanaf de SOS site of vanaf hun mobieltje lezen op de Facebookpagina’s van SOS en “Je bent een Sassenheimer als”. Er is geen prijs aan de puzzeltocht verbonden. De antwoorden staan op de laatste pagina. De SOS wil met de puzzeltocht de kennis over Sassenheim vergroten en de lopers een gezonde en leuke wandeling bieden. De wandeling kan natuurlijk ook denkbeeldig vanachter de computer gemaakt worden.

Online bijeenkomsten 

Omdat de SOS al maanden geen inloopmomenten kan organiseren en weet dat donateurs elkaar graag willen zien, wordt er komende vrijdagmorgen geoefend met een videobijeenkomst via Zoom. Er zal een videopresentatie uit 2015 worden vertoond uit de reeks ‘Herkent u zo nog de Sassemers”. Vooraf en na de vertoning is er de mogelijkheid online wat te zeggen of vragen te stellen. Donateurs waarvan het e-mail bekend is krijgen een link toegestuurd voor deze proefbijeenkomst en ontvangen in de loop van de week een Zoominstructie. Maximaal 100 donateurs kunnen aan de sessie deelnemen. Slaagt de proef, dan wordt op de reguliere inloopdag van donderdag 4 februari vanuit De Coy wederom een digitale inloop georganiseerd, maar dan met gesproken tekst en uitleg bij de afbeeldingen door Frans van der Wiel.        

Meer berichten