Logo deteylinger.nl
<p>Dorpsplein Sassenheim, vanuit Hortuslaan, links Kerklaan, rond 1980. | Foto: pr.</p>

Dorpsplein Sassenheim, vanuit Hortuslaan, links Kerklaan, rond 1980. | Foto: pr.

(Foto: pr.)
Sassenheim

Documentaire over Verdwenen Sassenheim

  Historie

Sassenheim •  Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft een documentaire gemaakt over verdwenen panden en straatbeelden vanaf 1950. Op indrukwekkende wijze wordt getoond hoe in betrekkelijk kort tijd het straatbeeld sindsdien is veranderd. De documentaire Verdwenen Sassenheim is donderdagmorgen 3 juni om 10.00 uur te zien.

De documentaire volgt het straatbeeld van Sassenheim-zuid naar Sassenheim-noord. Vele oude panden en namen van bekende bewoners passeren de revue. Sommige beelden zijn ingekleurd. Alle beelden zijn van commentaar voorzien. Toegelicht wordt wat op de betreffende oude locatie op dit moment gebouwd is. Hierdoor worden de oude beelden sprekender gemaakt. De documentaire wekt de indruk dat zowat half Sassenheim is gesloopt. Dat komt doordat vooral markante gebouwen en nu sterk veranderde straatbeelden worden getoond.

Via Zoom

De documentaire Verdwenen Sassenheim is donderdagmorgen 3 juni om 10.00 uur te zien tijdens een Zoom-inloopbijeenkomst van de SOS. Donateurs ontvangen een link. Andere geïnteresseerden kunnen de link voor de bijeenkomst vanaf woensdag 2 juni vinden op de www.stichtingoudsassenheim.nl. Nadien is de 37 minuten durende documentaire te vinden op de website.

Meer berichten