Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Kenniscentrum HKV weer open

  Historie

Voorhout • In het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout (HKV) aan de Bonekruidstraat staat de deur op zaterdag 26 juni van 10.30 tot 12.30 uur weer open. En daarmee zal er opnieuw op elke tweede woensdagmiddag en laatste zaterdagmorgen van de maand gelegenheid zijn om elkaar te treffen en te spreken. Een speciale attractie is de tentoonstelling van de Oranje Vereniging Voorhout (OVV) die dit jaar haar 75 jarig jubileum viert.

Zoals altijd wordt er historisch beeldmateriaal getoond op het scherm in de Oosthoutzaal van het verenigingsgebouw. Hier zijn ook de fotoboeken in te zien waarin de HKV een groot aantal foto’s uit het verleden van Voorhout verzameld heeft. Er is ook de bibliotheek van de HKV. Boeken over de geschiedenis van Voorhout en de regio zijn hier aanwezig en voor geïnteresseerden in te zien.

Een groot aantal artikelen met betrekking op de laatste driekwart eeuw OVV is opgesteld in de Foranholtezaal van het Kenniscentrum. Dat is aangevuld met een heel veel foto’s die tijdens voorjaars- en najaarsfeesten genomen zijn. Daarop zijn veel Voorhouters en bezoekers voor de bezoekers te herkennen.

HKV-café

Tijdens het HKV-café op elke laatste zaterdag van de maand is er ook speciale aandacht voor genealogie of stamboom onderzoek. Voor degenen die belangstelling hebben voor familiegeschiedenis is er deskundige hulp en advies. De bezoeker kan zo een begin maken met het bouwen van een overzicht van voorouders. Hierbij worden soms verrassende ontdekkingen gedaan.

Tijdens de openingsuren zijn de geldende maatregelen van kracht: handen moeten ontsmet worden bij binnenkomst, en er moet een mondkapje gedragen worden. De bezoekers die zitten mogen het mondkapje tijdelijk afdoen.

Meer berichten