Afbeelding
Foto: pr.

Kenniscentrum Historische Kring blijft in de zomer open

Historie Voorhout

Voorhout • Na een lange tijd van beperkingen samenhangend met de pandemie, heeft de Historische Kring Voorhout (HKV) besloten om dit jaar ook in de vakantieperiode het Kenniscentrum open te stellen. Tijdens het HKV-café op de tweede woensdagmiddag en de laatste zaterdagmorgen van elke maand is iedereen weer van harte welkom aan de Bonekruidstraat. Zo zal ook op 31 juli de deur weer open staan. 

De deuren staan open tussen 10.30 en 12.30 uur. In de Foranholtezaal is nog steeds de tentoonstelling van de 75-jarige Oranjevereniging bezoeken. Hier vindt u een schat aan artikelen en fotomateriaal die de recente driekwart eeuw van de OVV illustreren.

In de Oosthoutzaal is de bibliotheek te bezoeken met boeken en geschriften, betrekking hebbend op de geschiedenis van Voorhout en de Bollenstreek. Hier zijn ook enkele fraaie recente aanwinsten in te zien. In een nieuwe opstelling in vitrinekasten zijn voorwerpen met betrekking tot kerkelijke ritualen, historische kleding, onderwijs en bollenteelt te aanschouwen.

Stamboom onderzoeken

Op elke laatste zaterdag van de maand is er ook de mogelijkheid om advies te vragen over de opbouw van uw familiegeschiedenis. Een ervaren stamboomonderzoeker kan behulpzaam zijn met het beginnen van een eigen stamboom.

Aan de koffietafel

De boeken met historische foto’s leiden vaak tot mooie verhalen over Voorhout. Die geschiedenissen worden aan de koffietafel gedeeld tijdens het HKV-café. De HKV wil graag over afbeeldingen van uw bidprentjes en oudere foto’s beschikken. Indien u ze wilt uitlenen, maakt de HKV er een scan van en bezorgen ze bij u terug. Dan worden ze opgenomen in het digitale bestand. 

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant