Logo deteylinger.nl
Foto: pr.
Voorhout

Genealogie en collectie tijdens HKV-café op 28 augustus

  Historie

Voorhout • Op zaterdag 28 augustus is er voor eenieder weer gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Kenniscentrum van de Historische Kring Voorhout (HKV) aan de Bonekruidstraat. Zoals intussen gebruikelijk kan er tijdens dit zaterdagse HKV-café om advies gevraagd worden bij een eventuele zoektocht naar voorouders. De database die vrijwilligers momenteel aan het bouwen zijn en het gegevensbestand van inwoners dat toegankelijk is op www.hkv-voorhout.nl kan daar een mooi startpunt of leidraad bij zijn.

Maar er is meer, bijvoorbeeld de jubilerende Oranje Verenging Voorhout (OVV) die in de Foranholtezaal exposeert. Een keur aan materialen en foto’s geven een beeld van de 75-jarige geschiedenis van de OVV en kan tijdens het HKV-café bezocht worden. Verder zijn er recente aanwinsten in te zien in de bibliotheek betreffende de geschiedenis van de Duin- en Bollenstreek en onze omringende gemeenten. In de vitrines wordt er materiaal over onderwijs, bollenteelt, religie en historische kleding geëxposeerd.

Herinneringen

Op het grote scherm zal een film getoond worden met Voorhoutse gebeurtenissen in de laatste vijftig jaar. De inhoud van fotoboeken geeft een beeld van het dorp Voorhout over een langere periode. Het zijn vaak deze foto’s die aanleiding geven tot de uitwisseling verhalen en herinneringen tussen bezoekers. Bij een kopje koffie of andere verfrissing is het een feest om met elkaar de geschiedenis van het dorp te delen.

Het recent door oud-inwoner Theo van der Lans uitgegeven boekje met herinneringen aan zijn jeugd in de vijftiger jaren kan tijdens een bezoek worden aangeschaft.

Voor belangstellenden en geïnteresseerden is er geen noodzaak om lid van de HKV te zijn en de toegang is gratis, ook de koffie kost niets. Elke bezoeker is hartelijke welkom, waarbij de coronaregels wel in acht dienen te worden genomen,

Meer berichten