Logo deteylinger.nl
Trouwfoto uit 2001 genomen voor het voormalig gemeentehuis in Sassenheim aan de Wilhelminalaan.
Trouwfoto uit 2001 genomen voor het voormalig gemeentehuis in Sassenheim aan de Wilhelminalaan. (Foto: pr.)
Sassenheim

Gezocht: trouwfoto’s bij voormalig gemeentehuis voor Open Monumentendag

  Historie

Sassenheim • Het huidige Sikkens Experience Center aan de Wilhelminalaan was vroeger het gemeentehuis. Het was, en is nog steeds, een trouwlocatie. De Stichting Oud Sassenheim is voor een tentoonstelling tijdens Open Monumentendag op zoek naar foto’s van bruidsparen bij het oude gemeentehuis.

Het Sikkens Experience Center in Sassenheim is een van de zeven locaties die tijdens Open Monumentendag in Sassenheim op 11 september kan worden bezocht. Het gebouw waarin het Center is gevestigd herbergt thans het Sikkens Schildersmuseum en was voorheen het gemeentehuis van Sassenheim. De oude raadzaal, tevens trouwzaal, is een van de ruimten die tijdens Open Monumentendag is opengesteld. Stichting Oud Sassenheim (SOS) wil de zaal aantrekkelijk maken voor bezoekers. Naast foto’s van het gebouw wil de SOS zo veel mogelijk trouwfoto’s ophangen. Gezocht worden trouwfoto’s waarop het voormalige gemeentehuis aan de Wilhelminalaan duidelijk voor een deel is te zien of een foto die herkenbaar in de trouwzaal is gemaakt.

Het gebouw is een gemeentelijk monument en was in gebruik van 1929 tot 1990. 

Foto’s kunnen worden gemaild naar info@stichtingoudsassenheim.nl. onder vermelding van het jaartal. De SOS is ook bereid uw trouwfoto even te scannen. U kunt bellen naar 06 21 59 25 23. 

Meer berichten