Afbeelding
Foto: pr.

Bedankje voor oud-voorzitter Historische Kring

Historie Voorhout

Voorhout • Voormalig voorzitter van de Historische Kring Voorhout, Cok van Steijn, kreeg op maandag 17 juli bezoek aan huis van burgemeester Carla Breuer. Zij wilde hem bedanken voor zijn inspanningen voor de historische vereniging en daarmee voor de Voorhoutse gemeenschap.

Van Steijn nam in mei na zeven jaar afscheid als voorzitter. In totaal was hij 22 jaar bestuurslid. In zijn periode als voorzitter zijn er veel ontwikkelingen en activiteiten geweest. In een aantal daarvan was er nauw contact met het college van B&W in zijn algemeenheid en de burgemeester in het bijzonder. Voor mevrouw Breuer reden om de heer van Steijn persoonlijk te bedanken met een bos bloemen en een zakje chocolade tulpenbollen. Lees verder op www.deteylinger.nl.

De komst van de burgemeester was natuurlijk ook een uitgelezen gelegenheid om het persoonlijke museum van Van Steijn te bezoeken. Door de jaren heen heeft de oud-voorzitter een keur aan zaken verzameld die betrekking hebben op het verleden van Voorhout. Bij haar bezoek aan het museum moest er natuurlijk plaatsgenomen worden in de burgemeestersstoel die lange jaren in de Raadszaal van Voorhout gestaan heeft. Deze stoel is aan het begin van de vijftiger jaren door het toenmalige kerkbestuur van de St. Bartholomeusparochie aangeboden aan burgemeester C.J.N. de Graaff. Deze burgemeester en de zetel waren geen gelukkige combinatie want na aanvaringen met de gemeenteraad ging burgemeester De Graaf in de zomer van 1955 met ziekteverlof en kreeg per 1 januari eervol ontslag.

Bij de verhuizing van het oude gemeentehuis naar het huidige Bestuurscentrum werd ander meubilair aangeschaft en de burgemeestersstoel ging terug naar de kerkelijke gemeente. Later kwam hij in handen van Cok van Steijn waar hij gekoesterd wordt. Aan de voet van de stoel ligt een vloerkleed met het Wapen van Voorhout. Dat werd door de nieuwe gemeente Teylingen overbodig geacht na de fusie in 2006. Gered van de vliko-bak prijkt het nu in het ‘museum Van Steijn’.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant