.
. Burgemeester Gouverneur van Sassenheim een boom op het bouwterrein van de fabriek | Foto: PR

Sikkens herleeft tijdelijk bij SOS

Historie Sassenheim

Stichting Oud Sassenheim (SOS) opent 1 juni een expositie over ‘Sikkens Lakfabrieken Sassenheim’. De stichting heeft hiervoor van AkzoNobel een deel van de oude inventaris van het vroegere Sikkens Schildersmuseum aan de Wilhelminalaan mogen lenen.

Groningen

Dit museum was gehuisvest in het Sikkens Experience Center dat eind 2022 haar deuren sloot. Veel Sassenheimers zijn bekend met ‘De Sikkens’, dat zich in 1939 in Sassenheim vestigde en met 80 werknemers overkwam uit Groningen. Oud-werknemers en hun familie bewaren mooie herinneringen aan de fabriek en de jaarlijkse personeelsfeestjes. De sociale cohesie was groot, al was het voor de Sassenheimers even wennen aan die ‘Gruningers’. 

Lezing

De expositie gaat over de ontwikkeling van de vroegere Sikkens Lakfabrieken Sassenheim en laat een beeld zien van de vele kwaliteitsproducten die het bedrijf groot gemaakt hebben. De expositie gaat voornamelijk over de periode van 1939 tot 1969 toen de Sikkens Groep opging in het Akzo concern dat later onderdeel werd van AkzoNobel.

Regelmatig is er een lezing en zullen werknemers van AkzoNobel en oud-werknemers worden uitgenodigd de tentoonstelling te bezoeken. De expositie wordt om 11.30 uur geopend. Voorafgaand is er een overdracht aan de SOS van ‘100 jaar OV-archief’ door een afvaardiging van het bestuur van de Oranjevereniging Sassenheim. 

De expositie is de komende maanden elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur te bezichtigen aan de Kagerdreef 72.

Uit de krant