Afbeelding
Foto: pr.

Woonstichting Vooruitgang op de koffie bij huurders

Huis & Geld

Teylingen • Medewerkers van Vooruitgang gaan bij zo'n honderd huurders op de koffie om te vragen wat die vinden van het functioneren van de woonstichting.

Vooruitgang verhuurt aan bijna 2000 huishoudens een woning in Teylingen. Medewerkers gaan bij huurders op de koffie om op te halen waar zij behoefte aan hebben. Johan van Buren, manager Wonen & Vastgoed, legt uit: "Meestal komen huurders bij ons op kantoor, nu draaien we het een keer om. Niet onaangekondigd natuurlijk, een groot deel van onze huurders heeft daarom een 'Op de koffie' uitnodiging gekregen".

In de uitnodiging staat dat uit alle reacties ongeveer honderd adressen worden geselecteerd die dan door twee medewerkers, gewapend met een traktatie, worden bezocht. "In het gesprek worden een aantal vragen gesteld. We zijn uiteraard erg benieuwd wat huurders vinden van ons fusievoornemen met Stek en NWS, maar het is ook zeker de bedoeling om de bewoners hún verhaal te laten vertellen", aldus Van Buren. Het verduurzamen van woningen is bijvoorbeeld een thema waar Vooruitgang met haar huurders over wil praten. Daarnaast zegt de woonstichting de opgehaalde verhalen te willen gebruiken in het vormgeven van de nieuwe organisatie, die per 1 januari 2020 moet ingaan.

Uit de krant

Uit de krant