Vrijwilligers van de Oranjevereniging serveren de gerechten. | Foto: pr.
Vrijwilligers van de Oranjevereniging serveren de gerechten. | Foto: pr.

Bijzonder diner bij de Oranjevereniging

Human Interest Sassenheim

Sassenheim • De Oranjevereniging Sassenheim heeft als doel om voor zoveel mogelijk mensen verbindende activiteiten te organiseren. Een van die doelgroepen zijn de mensen die zich eenzaam voelen. Op dinsdag 27 december was er voor hen een speciaal driegangendiner.

Vanaf 17.30 uur stroomden de 50 genodigden het restaurant in Sassenheim binnen. En al snel ontstond er een feestelijke kerstsfeer. Onder het genot van de eerste drankjes kwamen de eerste gesprekken op gang. Het bestuur van de Oranjevereniging als gelegenheidsbediening zorgde er voor dat alle glazen gevuld bleven en schoven geregeld aan om een praatje te maken.

Nadat iedereen de keuzes uit het menu gemaakt had, werden door burgemeester Carla Breuer en de vrijwilligers van de Oranjevereniging de voorgerechten uitgeserveerd. Tussen het heerlijke eten door kwamen ontstonden er langzaam maar zeker prille vriendschappen. Aan bijna iedere tafel werden telefoonnummers uitgewisseld. In het ene geval voor hulp om bijvoorbeeld de Nederlandse taal te gaan leren. En in het andere geval om eens op de koffie te gaan voor de gezelligheid.

Aan het einde van de avond nam een van de gasten nog even het woord. De vrouw sprak met een emotionele ondertoon haar dank uit voor deze geweldige avond. "Dit is zo uniek. De hele wereld zou dit moeten horen. En er een voorbeeld aan nemen."

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant