Logo deteylinger.nl
Foto: CC0
Warmond

Ingezonden: Woningen én een mortuarium?

  Ingezonden

Ingezonden • "Een paar weken geleden schreef ik in deze krant: beter huizen dan een mortuarium op die lege plek in Warmond. Ik kreeg negatieve en positieve reacties. De wethouder van bouwzaken noemde het 'een duivels dilemma'. Later sprak ik met Pieter Wassenaar, een van de initiatiefnemers van het mortuarium. Dat had ik eerder moeten doen! Want volgens Pieter - die zijn sporen heeft verdiend in de bouw en in de projectontwikkeling - neemt het mortuarium slechts een bescheiden ruimte in beslag. Er blijft voldoende plek over voor tenminste tien woningen.

Goed bericht. Nog beter zou het zijn als er (niet al te dure) appartementen komen. En als de gemeenteraad ervoor zorgt dat Warmonders voorrang krijgen. (Voor die appartementen, bedoel ik). Er zijn namelijk ouderen, met een huurhuis of een eigen huis, die graag kleiner willen wonen. Maar dan wel in het eigen dorp waar ze al hun sociale contacten hebben. Als zij naar die appartementen kunnen, komt er voor anderen een huis vrij.

Bovendien - zeg ik tegen de omwonenden - oudere mensen veroorzaken zelden overlast, net zo min als mortuariumbezoekers. Volgens mij is hier een mooi compromis mogelijk."

Dick Duynhoven,

Warmond

Meer berichten