Logo deteylinger.nl
Foto: MV
Teylingen

Ingezonden: Passantenhaven en P+R; weggegooid geld?

  Ingezonden

Ingezonden • "Bureau Empaction heeft voor de gemeente Teylingen het probleem van de overvolle P+R (nabij het station Sassenheim) onderzocht. Men kwam tot de (ons al bekende) conclusie dat een groot deel van de geparkeerde auto's niet van zogeheten werkforensen is. De momenteel 520 parkeerplaatsen voldoet niet aan de vraag. Het is jammer dat men een bureau heeft moeten inschakelen om dit vast te stellen. De eerste 10.000 tot 15.000 euro is daardoor weggegooid geld. Wat te denken van de passantenhaven? Totale kosten: 500.000 euro, waarvan 125.000 euro voor rekening van de gemeente Teylingen. En wie hebben er baat bij? Ja inderdaad, niet de bewoners van de gemeente Teylingen, maar mensen van buitenaf. Kortom, 125.000 euro weggegooid geld. Onze geweldige trapgoten nabij de Warmonderdam voor het komende en gaande fietsverkeer richting het station; veel te stijl en te donker. Kosten, ja u heeft het nergens kunnen lezen denk ik, maar in totaal 185.000 euro! Dit is, gezien het minimale gebruik, zeker weggegooid geld. En dan moeilijk doen om de dierenambulance Leiden een subsidie te verstrekken van 4.000 euro.

Als we dat -in mijn ogen- 'weggegooide geld' optellen, zitten we al snel op een bedrag van 325.000 euro. Enkele jaren werden de subsidies voor alle verenigingen in Teylingen afgeschaft voor een totaalbedrag van 200.000 euro. Als we niet zo geldverslindend zouden zijn geweest, hadden we de vele verenigingen in onze mooie gemeente weer subsidie kunnen verlenen. Maar... wat nog niet is, kan nog komen.

Over hopelijk niet al te lange tijd kan de gemeente cashen. Het betaald parkeren P+R gaat een hoop geld opleveren. De kosten hiervan (installatie slagbomen, terminals en kentekenherkenning a 75.000 euro en 50.000 euro aan beheer en onderhoud, in totaal 125.000 euro) zijn snel terugverdiend. Dit zijn kosten die te verdedigen zijn voor onze burgers; de kosten van de passantenhaven en de trap/fietsgoten in mijn ogen absoluut niet.

Ik zou graag zien dat de besluitvorming en uitvoering van de uitbreiding van de fiets-en brommerstalling, alsmede het betaald parkeren bij het station net zo snel zullen verlopen als de passantenhaven."

Rob de Graaf,

Sassenheim

Rob de Graaf,
Sassenheim

Meer berichten