Logo deteylinger.nl
Danielle van Biezen en Karlijn van der Plaat (midden) eindigen in de top 3 met hun profielwerkstuk over China. | Foto: pr.
Danielle van Biezen en Karlijn van der Plaat (midden) eindigen in de top 3 met hun profielwerkstuk over China. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Daniëlle en Karlijn met profielwerkstuk in top 3 van Atlantische Onderwijscommissie

  Onderwijs

Sassenheim • Daniëlle van Biezen en Karlijn van der Plaat, twee leerlingen uit klas 6 van het tweetalig vwo van het Rijnlands Lyceum Sassenheim, ontvingen dinsdag 7 maart voor hun profielwerkstuk het certificaat van de Atlantische Onderwijscommissie. "We werkten er met veel plezier aan," vertellen Daniëlle en Karlijn. "De titel van ons  profielwerkstuk is 'The Great Power: China in het Spratly Islands', natuurlijk schreven we het als tto-leerlingen in het Engels. Dat we tot de top 3 behoorden en de kwalificatie Excellent kregen is geweldig, heel stiekem hoopten we er op."

Twintig koppels van middelbare scholen uit het hele land namen deel aan de competitie en schreven een profielwerkstuk over een thema gerelateerd aan 'Internationale Vrede & Veiligheid'. 

Inspirerend

"Ik ben enorm trots op onze leerlingen," zegt Jesse Torgersen, coördinator van het tweetalig onderwijs. "Ze hebben het zelf voor elkaar gekregen en misschien hielp het een beetje dat één van onze thema's Masterclass over het conflict in de Zuid-Chinese zee ging. Nadat de Atlantische Onderwijscommissie hun thema en motivatie had goedgekeurd, kregen ze ook vanuit de commissie een begeleider in Den Haag aangeboden. Een geweldig aanbod dat inspirerend werkte."

Publiek debat

Jaarlijks organiseert deze commissie een project voor de profielwerkstukken, dit ligt in het verlengde van haar activiteiten om een forum te bieden voor het publieke debat over trans-Atlantische veiligheidsvraagstukken. Zij geeft voorlichting over en stimuleert onderzoek naar thema's zoals de betrekkingen tussen de Verenigde Staten en Europa, ontwikkelingen in de NAVO en Europese veiligheidskwesties. De Atlantische Commissie wil hiermee de maatschappelijke discussie over deze onderwerpen bevorderen.

Winnaar

De eerste prijs ging naar Aya Bergkamp, Sabine Brander en Laura Gerritse van het Amstelveen College. Zij schreven een profielwerkstuk 'De Koerdische Droom' over de haalbaarheid van een (democratische) Koerdische Staat voor de Koerdische volkeren die nu verspreid leven over Irak, Iran, Syrië en Turkije.

Meer berichten