Logo deteylinger.nl
Groep 3/4 van bassisschool Het Bolwerk heeft een paar bijzondere vondsten gedaan bij de Ruïne van Teylingen. | Foto: pr.
Groep 3/4 van bassisschool Het Bolwerk heeft een paar bijzondere vondsten gedaan bij de Ruïne van Teylingen. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

Archeologen in de dop vinden bijzonder aardbeienpotje bij Ruïne van Teylingen

  Onderwijs

Sassenheim • Groep 3 en 4 van basisschool Het Bolwerk hebben in regen en wind een bezoek gebracht aan de Ruïne van Teylingen vanwege het nieuwe IPC thema 'Tijd detectives'. Na de rondleiding in de ruïne was er op de Voorburcht een archeologieles.

Ondanks de regen waren de leerlingen druk aan het graven op de plek waar in de jaren '80 de bagger uit de slotgracht gedeponeerd was. Naast veel stenen en stukken leisteen werden ook scherven van middeleeuwse kookpotten, stukken vensterglas en een groot bot van een koe gevonden. Zeer bijzonder was de vondst van een aardbeienpotje uit ca. 1750.

Museum

Alle vondsten worden bewaard. De stichting die de Ruïne beheerd wil graag dat er in de toekomst een bezoekerscentrum/museum komt waar alle vondsten tentoongesteld kunnen worden.

Archeologieles

Deze rondleiding met archeologieles ("Vind je er nog wat van?) van het Erfgoedspoor wordt normaal gegeven aan leerlingen van groep 6 van het basisonderwijs in de gemeenten Teylingen, Noordwijk en Lisse.

Meer berichten