Leerlingen van de Regenboog maken hun eigen 'Mondriaan'. | Foto: pr.
Leerlingen van de Regenboog maken hun eigen 'Mondriaan'. | Foto: pr. Foto: pr.

Dutch Design op de Regenboog

Onderwijs Voorhout

Voorhout • Kennis maken met de iconen van Nederlandse ontwerpers, dat is waar de leerlingen van basisschool de Regenboog deze weken druk mee bezig zijn. Tijdens het project Dutch Design gaan de  kinderen in de onderbouwgroepen op ontdekkingsreis in de wereld van Nijntje (Dick Bruna) en Jip en Janneke (Fiep Westendorp). Ook verdiepen ze zich in typisch Nederlandse zaken als stroopwafels en kaas.

In de bovenbouw is er aandacht voor  De Stijl, met Gerrit Rietveld en Piet Mondriaan als iconen van deze kunststroming, moderne schilders zoals Karel Appel, maar wordt er ook naar hartenlust gewerkt aan nieuw design. Leerlingen bedenken nieuwe vormen voor bekende producten zoals Delfts Blauw en ontwerpen zelf een kaas. Het onderwerp Dutch Design daagt de kinderen uit om zelf nieuwe vormen te bedenken. Tijdens dit project wordt ook vanaf groep één een link gelegd met de Engelse taal.

Op woensdag 15 maart (Clusterlocatie) en donderdag 16 maart (Oosthoutlocatie)  wordt het project  tussen 17.00 en 19.00 uur afgesloten met een tentoonstelling waarbij iedereen van harte welkom is.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant