Logo deteylinger.nl
| Foto: pr.
| Foto: pr. (Foto: pr)
Voorhout

Het verhaal van een drummer

  Onderwijs

Voorhout • De leerlingen van groep 7 en 8 van  de Voorhoutse basisscholen zagen vorige week de voorstelling Kymani  in theater De Muze in Noordwijk.

Kymani is het verhaal van een drummer. Hij is als jong kind geadopteerd en woont nu ver weg van zijn geboorteland. Tijdens een zoektocht naar zijn oorsprong komt Kymani in aanraking met de trommel. Door de muziek ontdekt hij waar hij vandaan komt. Hij gaat verhalen vertellen met zijn talking drums en dansers zetten zijn verhalen om in beweging. Kymani is een gedanst verhaal over identiteit vol fantastische ritmes van live trommelaars.

De voorstelling is van Het Internationaal Danstheater, één van de oudste dansgezelschappen van Nederland. Voor veel leerlingen was dit de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met dans. De les werd in de eigen klas voorbereid en na de voorstelling werden de leerlingen  op school uitgedaagd om hun eigen ervaringen in ritme en dans om te zetten.

Kijk|Kunst wordt gerealiseerd door Kunstgebouw, expert in Zuid-Holland voor kunst en cultuur. In Zuid-Holland doen op dit moment 36 gemeenten mee aan Kijk|Kunst. Zo maken bijna 61.000 leerlingen op 318 scholen kennis met professionele kunst: dans, muziek, beeldende kunst of theater.

Meer berichten