Logo deteylinger.nl
Groep 8D van de Achtbaan eindigde bij de laatste vier en heeft nu nog zoveel mogelijk stemmen nodig om in de finale te komen. | Foto: pr.
Groep 8D van de Achtbaan eindigde bij de laatste vier en heeft nu nog zoveel mogelijk stemmen nodig om in de finale te komen. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Voorhout

Leerlingen van De Achtbaan willen met eigen film naar Unicef Filmfestival

  Onderwijs

Voorhout • Groep 8D van basisschool de Achtbaan is dinsdag 23 mei in de top 4 gekomen van het Unicef Kinderrechten Filmfestival. Zij deden hieraan mee met de film 'Stap voor stap', waarin stap voor stap de rechten werden afgenomen. Met een beetje (stem)hulp kan de lezers van De Teylinger, kan de klas misschien door naar de finale!

De groep deed in november mee aan MediaMasters. MediaMasters is het grootste Nederlandse project op het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8. Hiervoor hebben zij een filmpje gemaakt over kinderrechten. Deze film is door een jury uitgekozen om opnieuw gefilmd te worden en mee te doen aan het Filmfestival. De groep is de afgelopen maand aan het werk geweest met het nieuwe filmpje, onder begeleiding van filmcoach Filip Braams.

In de bioscoop

Op 23 mei vertrok de groep naar bioscoop Trianon in Leiden waar de film officieel in première ging. Aan deze halve finale deden tien filmpjes mee. Na alle films gekeken te hebben, ging de jury in beraad. Bij de uitreiking bleek dat de Achtbaan bij de laatste vier films was gekomen, maar helaas net geen eerste prijs binnen kon slepen om direct geplaatst te zijn voor de finale in Tuschinski.

Publieksprijs

Groep 8D van de Achtbaan geeft de strijd nog niet op! Er is nog één ticket te verdienen met de publieksprijs. Het filmpje met de meeste views, likes en reacties kan alsnog naar de finale gaan. Daarom roepen de kinderen iedereen op om het filmpje vaak te bekijken en natuurlijk positieve reacties achter te laten. Dit kan via: www.krff.nl/achtbaan.

Meer berichten