Logo deteylinger.nl
Sassenheim

Leerlingen Rijnlands Lyceum geven taalles op De Springplank

  Onderwijs

Sassenheim • "Gewoon erg leuk", zo reageerden op maandag 25 september de leerlingen van de twee groepen 8 van basisschool De Springplank in Sassenheim. Met hen speelden leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim spelletjes in verschillende talen, zodat spelenderwijs Engelse, Duitse en Franse woordjes geleerd werden.

In totaal gingen 60 Rijnlands leerlingen uit de tweede klas tweetalig onderwijs naar elf groepen 8 in de regio, als het mogelijk was bezochten zij hun oude basisschool. Zij werden begeleid door leerlingen uit de vijfde klas van tweetalig vwo.

Frans kwartet

Het doel van de Dag van de Talen is om te laten zien hoe leuk het is om een taal te leren. De leerlingen gebruikten daarbij allerlei spelletjes, zoals kwartetten in het Frans, memory in het Duits en domino, kwartet, bingo, pictionary en snakes&ladders in het Engels. "Het was leuk om te merken dat echt geprobeerd werd om de nieuwe woordjes meteen goed te gebruiken," was de reactie van een Rijnlands-leerling. "Dat komt zeker ook door het enthousiasme van de Rijnlandse leerlingen", vult de juf van De Springplank aan. "Dat werkte enorm aanstekelijk."

Europese Dag van de Talen

Duizenden leerlingen van tweetalige scholen gingen deze week naar een basisschool om een les in een andere taal te geven in het kader van de Europese Dag van de Talen Daar vonden allerlei activiteiten plaats om op bijzondere wijze aandacht te vragen en te besteden aan 'vreemde talen'.

Meer berichten