Logo deteylinger.nl
Juryvoorzitter Martine Gosselink heeft lovende woorden voor winnaar Tom de Kruif. | Foto: pr.
Juryvoorzitter Martine Gosselink heeft lovende woorden voor winnaar Tom de Kruif. | Foto: pr. (Foto: pr.)
Sassenheim

De beste geschiedenisleraar staat in Sassenheim voor de klas

  Onderwijs

Sassenheim • Tom de Kruif is de beste geschiedenisleraar van 2017. De docent van het Rijnlands Lyceum Sassenheim ontving de titel op zaterdag 28 oktober tijdens de prijsuitreiking in het Rijksmuseum in Amsterdam. 

De Kruif stond 's morgens voor de jury om een presentatie te geven. 's Middags kwam een bus vol leerlingen hem aanmoedigen. Zij hoorden juryvoorzitter Martine Gosselink hún leraar tot beste geschiedenisdocent uitroepen. De Kruif is als winnende leraar een jaar lang de ambassadeur van het geschiedenisonderwijs, hij mag een lesvideo opnemen, en mag met drie klassen naar het Rijksmuseum. 

Het is de vierde keer dat het Rijksmuseum, de NTR en het Nationaal Archief uit Den Haag de verkiezing van beste geschiedenisleraar organiseerden.

Lef en bevlogenheid

Natuurlijk zijn ze bij het Rijnlands Lyceum ook maar wat trots op De Kruif. In een reactie laat de leiding van de school weten: "De school is trots op haar docent geschiedenis en sluit zich aan bij de woorden van juryvoorzitter Martine Gosselink, hoofd geschiedenis van het Rijksmuseum, die de keuze als volgt motiveerde: "Tom de Kruif is innemend en toegankelijk. Hij beheerst het vak als geen ander. Historisch denken, historisch redeneren, oorzaak en gevolg, alles krijgt een plek in zijn les. Leerlingen ervaren proefondervindelijk dat geschiedenis gaat over grijze gebieden en nuances. Zij krijgen ruim baan om zelf verbanden te leggen met het heden. De jury waardeert Toms lef en bevlogenheid en vertrouwt hem de titel van geschiedenisleraar 2017 van harte toe"."

Morgenochtend, op dinsdag 31 oktober, wordt De Kruif ook op school in het zonnetje gezet. 

Meer berichten