Logo deteylinger.nl
Wethouder van Kempen geeft uitleg over de werking van het gemeentebestuur bij het bezoek van de KTS-leerlingen. | Foto: pr.
Wethouder van Kempen geeft uitleg over de werking van het gemeentebestuur bij het bezoek van de KTS-leerlingen. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Leerlingen KTS op bezoek in raadzaal Teylingen

  Onderwijs

Voorhout • Leerlingen van de KTS gaan op maandag 12 maart met elkaar in debat in de raadzaal van het Bestuurscentrum in Voorhout. 

Het jaarlijkse project van de KTS en gemeente wordt al voor de elfde keer georganiseerd. De leerlingen krijgen op school de opdracht een voorziening te verzinnen, daar een ontwerp voor te maken, er een plaats voor te bepalen en hun standpunten daarover in een raadsvergadering te verdedigen. Alle vakken werken vanuit hun vakgebied gedurende twee weken mee aan dit project. Zo wordt bij Nederlands aandacht besteed aan vergader- en discussietechniek. Bij beeldende vormgeving maken de leerlingen een ontwerp voor de gekozen voorziening. Bij Mens en Maatschappij komt aan de orde hoe de gemeenteraad werkt en ga zo maar door.

Alle tweede klassen van de KTS brengen ter voorbereiding op het debat een bezoek aan het bestuurscentrum. Zo kunnen ze in de praktijk zien en voelen hoe het er in het bestuurscentrum van Teylingen aan toe gaat. Diverse raadsleden en wethouders leggen persoonlijk uit hoe het bestuur van een gemeente in elkaar steekt en de leerlingen kunnen al hun vragen stellen.

Het eerste debat is om 9.30 uur en het tweede om 11.30 uur. Het debat gaat over ontwerpen van voorzieningen, die de leerlingen op school hebben gemaakt. De beste ontwerpen worden gepresenteerd en daarna volgt een debat tussen de leerlingen. Beide debatten zijn live te volgen via www.teylingen.tv.

Meer berichten