Logo deteylinger.nl
Leerlingen en lijsttrekkers gaan in debat in de aula van het Rijnlands Lyceum. | Foto: pr.
Leerlingen en lijsttrekkers gaan in debat in de aula van het Rijnlands Lyceum. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Lijsttrekkers en leerlingen in debat op Rijnlands Lyceum Sassenheim

  Onderwijs

Sassenheim • Het werd een levendig debat, op woensdagmiddag 7 maart op het Rijnlands Lyceum Sassenheim. 's Middags was het verkiezingsdebat tussen de lijsttrekkers van  lokale politieke partijen in Teylingen en de leerlingen uit de bovenbouw van de middelbare school. De organisatie was in handen van de sectie Maatschappijleer en zeven lokale partijen.

De leerlingen en politieke leiders gingen in debat onder leiding van docenten Tom de Kruif en Gerard Arends, zij begeleiden ook de debatclub van de school die een dag later aan het Lagerhuis deelneemt. In overleg met de gemeente zijn stellingen gekozen over onderwerpen die leerlingen aanspreken. Zo kwam ter sprake: 'In de gemeente Teylingen moet geëxperimenteerd worden met door overheid verschafte wiet', 'Het inleveren van privacy is noodzakelijk voor het verhogen veiligheid', 'Er moet een gekozen burgemeester komen in Teylingen', 'Als we afval beter scheiden mogen burgers in Teylingen daar best meer voor betalen', 'De gemeente moet veel meer geld uittrekken voor monumenten', 'De horeca in Teylingen mag voortaan haar eigen sluitingstijden bepalen', 'Vuurwerk moet verboden worden in Teylingen'.

Op maandag 19 en dinsdag 20 maart worden op het Rijnlands Lyceum de scholierenverkiezingen gehouden, in echte stemhokjes die de gemeente ter beschikking heeft gesteld.

Meer berichten