Groep 8D van de Achtbaan heeft zoveel mogelijk stemmen nodig om alsnog naar de finale van het Kinderrechten Filmfestival te kunnen gaan. | Foto: pr.
Groep 8D van de Achtbaan heeft zoveel mogelijk stemmen nodig om alsnog naar de finale van het Kinderrechten Filmfestival te kunnen gaan. | Foto: pr. Foto: pr.

De Achtbaan in race voor de finale van het Kinderrechten Filmfestival (en ze kunnen uw stem goed gebruiken!)

Onderwijs

Voorhout • Groep 8D van Obs de Achtbaan deed woensdag 16 mei mee aan het Unicef Kinderrechten Filmfestival met de film 'Samen alleen', waarin één van een tweeling wordt geadopteerd. Met hulp van lezers van De Teylinger kan de klas misschien door naar de finale van het filmfestival.

De klas deed in november 2017 mee aan MediaMasters. MediaMasters is het grootste Nederlandse project op het gebied van mediawijsheid voor groep 7 en 8. Hiervoor hebben zij een filmpje gemaakt over kinderrechten. Deze film is door een jury uitgekozen om opnieuw gefilmd te worden en mee te doen aan het filmfestival. De klas is de afgelopen maand aan het werk geweest met het nieuwe filmpje. Filmcoach Freek Commandeur heeft geholpen om dit op een goede manier vast te leggen en te bewerken.

Stemmen voor publieksprijs

Op 16 mei vertrok de groep naar Den Haag waar de film officieel in première ging. Aan deze halve finale deden tien filmpjes mee. De Achtbaan behaalde net geen eerste prijs, die recht geeft op de finale in Tuschinski. Er is echter nog een ticket te verdienen door middel van de publieksprijs. Het filmpje met de meeste views, likes en reacties gaat alsnog naar de finale. Daarom roepen de kinderen iedereen op om het filmpje vaak te bekijken en natuurlijk positieve reacties achter te laten.

Bekijk de film hier:

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant