Logo deteylinger.nl
Leerlingen in actie voor de school op Sint Maarten. | Foto: pr.
Leerlingen in actie voor de school op Sint Maarten. | Foto: pr. (Foto: pr.)

Rijnlands houdt succesvolle actiedag voor Sint Maarten

  Onderwijs

Sassenheim • "Een topdag!", zo kijken initiatiefnemers Leontine van den Berg en Floor van Maren, docenten op het Rijnlands Lyceum Sassenheim, terug op 6 juni, toen de actiedag voor het Milton Peters College op Sint Maarten was.

"Vanaf kwart voor één zagen we groepjes tweede en derdeklassers langskomen, steeds verhitter omdat ze zoveel mogelijk sponsorrondjes wilden lopen. Brugklassers waren toen aan het auto wassen, ramen zemen, pannenkoeken aan het verkopen, flessen aan het inleveren of wat er al niet was bedacht om geld mee te verdienen. Zo hoorden we over de lootjesacties waar een taart mee te winnen was en de hulp die een leerling, die zit dan wel in de vierde, thuis bood bij het verbouwen. Dat gaat een mooi bedrag opleveren! Verrassend was de spontane aanloop van twee oud-docenten van de school waarvoor we aan het inzamelen waren."

Yogales door de wiskundeleraar

In school boden docenten workshops aan: wiskundedocenten bleken prachtige sieraden te kunnen maken en yogales te kunnen geven. Ook werd er 3-D geprint en meegedaan aan een voetbaltoernooi.

Dinershow

"Ik was weer reuzetrots op onze leerlingen en collega's", vervolgt docent Benjamin Hogervorst die de organisatie van de speciale editie van RLS on Stage 's avonds op zich had genomen. " Er is zoveel talent op school, leuk dat ze dat wilden laten zien tijdens onze dinershow. En natuurlijk op onze leerlingvereniging die alle gerechten vlot uitserveerde. Onze gasten kregen een muzikale en gezellige avond aangeboden en zorgden met de aankoop van hun dinerkaartje dat de meter meteen al op 2.000 euro stond."

De eindstand

Nadat deze week het sponsorgeld is verzameld zal blijken hoeveel er is opgehaald voor de herinrichting van het door orkaan Irma verwoeste muzieklokaal van het Milton Peters College op Sint Maarten.

Meer berichten