Logo deteylinger.nl
Hidde (8), Ben (8), Kilian (8), Jorrick (6), Twan (8) ruimen afval op tijdens de Avondvierdaagse. | Foto: pr.
Hidde (8), Ben (8), Kilian (8), Jorrick (6), Twan (8) ruimen afval op tijdens de Avondvierdaagse. | Foto: pr. (Foto: pr.)

De Rank ruimt op tijdens Avondvierdaagse

  Onderwijs

Sassenheim • Basisschool de Rank heeft tijdens de Avondvierdaagse meegedaan aan 'Een schone Avond4daagse' Deze actie is een initiatief van de Koninklijke Wandel Bond Nederland en NederlandSchoon met als doel kinderen en hun ouders bewust te maken van de grote hoeveelheden (zwerf)afval in de directe woonomgeving. Het idee is om zelf geen afval achter te laten en het zwerfafval uit het dorp, langs de route, op te ruimen.

De leerlingen van De Rank kregen op school vuilniszakjes uitgedeeld en een boekje met interessante informatie over zwerfafval en een boekje met 'zwerfie' bingokaarten. Op die kaarten stonden verschillende soorten zwerfafval die tijdens de route konden worden opgeruimd. De gevulde zakken konden later in het park of thuis weggegooid worden. Als extra stimulans maakten de kinderen keer kans op een leuke prijs, beschikbaar gesteld door de ouderraad van de basisschool.

Volgend jaar meer scholen

Dit jaar was De Rank de eerste en enige school in Sassenheim die meedeed. Volgend jaar is het plan van de gemeente Teylingen om samen met organisator de Oranjevereniging Sassenheim dit landelijke initiatief mede te ondersteunen. Tijdens het wandelen en opruimen hebben de kinderen vele positieve reacties gehoord, wat een extra stimulans gaf in het zoeken naar afval.

Meer berichten