Afbeelding
Foto: pr.

Ook brugklassers doen mee aan Lopen tegen Kanker

Onderwijs

Warmond • Alle brugklasleerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim doen op zondag 7 oktober mee aan het hardloopevenement 'Loop tegen Kanker'.

"Op deze manier willen de leerlingen weer een mooi bedrag bij elkaar te lopen voor het goede doel", zegt Bern Persoon, coördinator eerste klassen. "Vorig was het een groot succes. 'Loop tegen Kanker' is een initiatief van de Stichting Lopen Tegen Kanker die de strijd tegen kanker aangaat en mensen die getroffen zijn door kanker steunt in de regio Teylingen en Leiden. Met onze deelname aan deze sponsorloop willen we leerlingen meer bewust laten worden van de zorg rond kanker in onze omgeving. We hopen dat iedereen 'ja' zegt op de sponsorvraag van onze brugklassers!". 

Programma

De leerlingen van het Rijnlands Lyceum lopen met een aantal docenten de 2 kilometerlange gezinsloop. De brugklassers verzamelen om 9.00 uur bij Sporthal De Geest in Warmond waar om 9.30 uur 'Loop tegen Kanker' start. Bern Persoon heeft een dubbelfunctie, want hij mag ook het startschot geven.

Op het programma staan verder de wandelroutes van 10 kilometer (start om 10.00 uur) en 20 kilometer (start om 9.15 uur). Voor de hele familie is er de gezinsloop van 2 kilometer, waar ouders en kinderen tegen elkaar mogen strijden maar waar families ook gezellig samen tot aan de finish kunnen wandelen. De gezinsloop start om 9.30 uur.

Hardlopers kunnen meedoen aan de 5 en 10 kilometer, die dwars door Warmond, Sassenheim een Voorhout gaan. Het startschot voor de 5 kilometer klinkt om 11.00 uur, de 10 gaat om 11.15 uur van start.

Inschrijven

Inschrijven kan vooraf al via www.lopentegenkanker.nl. Op de dag inschrijven zelf kan ook vanaf 8.30 uur tot een kwartier voor de starttijd van de gewenste loop. Inschrijven kan in sporthal de Geest, Geestlaan 27 in Warmond.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant